پیام سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها
دکتر زهرا جهانگرد رفسنجانی سرپرست معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی تهران به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت ها گفت: لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت، برای نجات فرد مسموم حیاتی است و شهروندان باید بلافاصله پس از برخورد با موارد مسمومیت حتما با تلفن ۱۱۵ یا 190 تماس بگیرید.
به گزارش سینا رسانه دانشگاه علوم پزشکی تهران معاونت غذا و دارو، دکتر زهرا جهانگرد رفسنجانی سرپرست معاونت غذا و دارو، همزمان با اول آبان هفته پیشگیری از مسمومیت ها، ضمن تاکید بر اهمیت نقش آموزش و اطلاع رسانی و با هدف کاهش مرگ و میر ناشی از مسمومیت ها پیامی را اعلام کرد.
در متن این پیام آمده است:
به مناسبت هفته پیشگیری از مسمومیت هاکه هر ساله از اول تا هفتم آبان در کشور ما برگزار می شود و تمرکز آن بر پیشگیری از انواع مسمومیت دارویی، موادغذایی و گیاهان سمی، سموم دفع آفات نباتی، موادشیمیایی و شوینده خانگی، گازها و منوکسید کربن، مسمومیت ناشی از گزیدگی ها، مسمومیت ناشی از سوء مصرف موادمخدر و محرک و در نهایت مسمومیت در کودکان و سالمندان است.
در این هفته اطلاع رسانی و آموزش عمومی گسترده و وسیع در خصوص راههای پیشگیری از بروز این مسمومیت ها و چگونگی کنترل آن و نحوه انجام اقدامات اولیه در مواجهه با فرد مسموم صورت می پذیرد که این امر با هماهنگی سازمان غذا و دارو و مشارکت معاونتهای غذا و دارو سراسر کشور در قالب آموزش های تخصصی جهت کادر درمان و آموزش های عمومی انجام می گیرد.
برخی از مسمومیت ها می تواند عوارض ناگوار و جبران ناپذیر و حتی معلولیت دائمی در فرد ایجاد نماید، بنابراین پیشگیری از آنها نه تنها از بروز این عوارض پیشگیری می کند بلکه از صرف هزینه های سنگین درمان که سالانه برجامعه تحمیل می شود، جلوگیری نماید.
مرکز اطلاع رسانی داروها و سموم درکل کشور با شماره تلفن 190، داخلی 3 کد 2 مشغول به فعالیت می باشند که وظیفه آنها راهنمایی فرد مسموم یا همراهان وی برای کنترل و کاهش عوارض ناشی از مسمومیت است.از آنجا که لحظات اولیه پس از بروز مسمومیت برای نجات فرد مسموم حیاتی است بلافاصله پس از برخورد با موارد مسمومیت باید با شماره 190 یا 115 تماس گرفته شود.
ارسال نظر